Coneixem… Post-Crash UPF

Assemblea Post Crash Barcelona

Assemblea oberta de l’associació estudiantil. ENRIC VILA.

“Les persones actuen sempre de manera racional”. “La situació més eficient serà sempre la d’equilibri competitiu i, per tant, la millor”. “Les externalitats negatives són fallides de mercat excepcionals”. Frases com aquesta han esdevingut ciència a les Facultats d’Economia d’arreu. Algú podria pensar que hi ha casos en què no es així, però els estudiants d’Economia sabem que poques vegades ho podem qüestionar dins l’aula.

L’Economia se’ns presenta com una ciència exacta, inqüestionable, precisa i metòdica. No hi ha res més a banda dels postulats de cada pla docent. És llavors quan alguns estudiants es pregunten: si el que estudiem és tan perfecte, com pot ser que hi hagi tants posicionaments sobre les mesures per sortir de la crisi? Per què no s’ha trobat una solució clara pel problema de l’atur a l’Estat espanyol? Com pot ser que l’exministre de Finances de Grècia, Yanis Varoufakis, i el seu actual homònim alemany, Wolfgang Schäuble, estiguin tan contraposats? Pot ser que l’Economia no sigui una ciència tan clara i que hi hagi diferents possibles interpretacions per cada solució?

acte inaugural Post Crash UPF

Acte inaugural de Post-Crash UPF: “Comprendre l’economia: una mirada enrere per poder avançar”. CRISTINA MARTÍN.

La història del pensament econòmic ens dóna la raó. Sempre hi ha hagut diferents interpretacions per cada succés i sempre s’hi han proposat diferents solucions. Així doncs, per què no es reflexa això en les Facultats d’Economia i Empresa? Per què no deixem que entri la realitat a les aules? Per què no reclamar uns economistes que puguin ser crítics, que pensin, que raonin, i que decideixin?

Text cedit per la seva difusió per l’associació Post-Crash UPF


Si estàs interessada en aquesta associació, aquí tens més informació per conèixer-la millor:

Facebook

Twitter

WordPress

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: