“Capital in the Twenty-First Century”: Thomas Piketty inaugura el curs 2014-2015 a la Facultat d’Econòmiques de la UPF

10388069_634744683308768_7918333757910236078_nEl passat dimecres 15 d’octubre el prestigiós Thomas Piketty va ser a la Universitat Pompeu Fabra per inaugurar el curs de la Facultat d’Economia i Empresa. Un auditori ple de gom a gom, amb més de 400 estudiants, va rebre càlidament a l’economista més mediàtic del present per escoltar la seva presentació sobre el best-seller que ha arrassat a totes les llibreries Capital i the 21st Century. La Lliçó inaugural va constar d’una exposició per part de Piketty seguida d’un torn obert de preguntes del públic.

El llibre consta de varies parts, i Piketty es va centrar en  l’explicació de la tercera i la quarta durant la seva conferència a la UPF.

  • Part 1. Income and Capital
  • Part 2. The dynamics of the capital/income ratio
  • Part 3. The structure of inequalities
  • Part 4. Regulating capital in the 21st century

IMG_3885

Thomas Piketty és un economista francès que investiga sobre capital, riquesa i desigualtat. És Professor i Director d’Estudis a l‘École des Hautes Études en Sciences Sociales (EGESS) i professor a la Paris School of Economics. En el seu llibre “Capital in the Twenty-First Century”, emfatitza en els temes del seu treball relacionats amb les concentracions de capital i la seva distribució al llarg dels darrers 250 anys. El llibre discuteix sobre com la ràtio de retorn del capital als països desenvolupats és persistentment més gran que la ràtio de creixement econòmic, éssent això el que fonamentalment causa un increment de la desigualtat. Per tal de solucionar aquest problema, Piketty proposa més redistribució a través d’una taxa global a la riquesa.

IMG_3879

L’equip d’El Xarrup vam gravar la sessió completa per a tots aquells que us la vàreu perdre o que la vulgueu tornar a reviure.

Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: