Guillem López Casasnovas, distingit pel govern català amb la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari

Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat distingit recentment pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb la medalla Josep Trueta.

Les medalles i plaques Josep Trueta s’atorguen anualment, respectivament, a nou personalitats del món sanitari i a tres entitats que, pels seus mèrits, han destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i a la millora de la sanitat.

Creades l’any 1997 coincidint amb el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català, les distincions es lliuraran el proper 25 de setembre al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Expert en economia de la salut i membre de diversos consells assessors

Guillem López Casasnovas (Ciutadella, Menorca, 1955) catedràtic d’Economia de lla UPF des del 1992, es va doctorar en Economia Pública per la Universitat de York (Regne Unit) i ha impartit docència a diverses universitats internacionals. El 1986 va crear el primer Postgrau en Economia de la Salut i Gestió Sanitària i el 1996 va fundar el Centre de Recerca en Economia i Salut (CRES-UPF), que va dirigir fins al 2005, i del qual actualment ‘és investigador principal i vocal del seu Consell de Govern.

A la UPF, ha estat vicerector d’Economia i Relacions Internacionals (2000-2004) i degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Ha estat president de la International Health Economics Association (2007-2013) i ha exercit d’assessor sènior per a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre les desigualtats en salut a la Unió Europea.

Actualment, i des del 2005, és conseller independent del Consell de Govern del Banc d’Espanya i membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) i del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (CASOST). Des de l’any 2000 també és membre del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Anuncis

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: