Generació 2014. Els joves catalans davant del mirall

Avui, la Universitat Pompeu Fabra ha acollit la presentació de “Generació 2014: els joves catalans del mirall” un estudi realitzat per dos ex-alumnes, Albert Barqué i Adrià Aldomà, que analitza descriptivament la situació i els reptes de futur que ens trobem la “generació dos mil”; que explora i replanteja el futur en totes les seves dimensions. Està editat i publicat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, una unitat dedicada a l’anàlisi i el debat que actualment està integrada a la Secretaria General del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. L’acte ha estat presidit pel degà de la Facultat,  Vicente Ortún.

D'esquerra a dreta: El degà Vicente Ortún, i els autors de l'estudi Adrià Aldomà i Albert Barqué a l'inici de l'acte.

D’esquerra a dreta: El degà Vicente Ortún, i els autors de l’estudi Adrià Aldomà i Albert Barqué a l’inici de l’acte.

Els autors han explicat el canvi de paradigma en el sistema de valors, de la societat materialista a la post-materialista, encara més hedonista que l’anterior. En aquest darrer decenni, la revolució digital ha comportat en si mateixa una revolució en la manera de concebre l’entorn. Les xarxes socials, per exemple, han capgirat el sistema tradicional de relacions humanes i això tindrà un efecte notable en la concepció del futur en totes les seves vessants.

L’estudi, a més a més, passa també per l’àmbit econòmic i fins i tot polític-institucional. De fet, aquesta interdisciplinarietat ha estat augurada per ambdós en múltiples camps. Com a tall d’exemple, han comentat noves experiències de barreja d’arts, que fins ara semblaven anar en paral·lel. També, l’educació haurà de potenciar les capacitats de cada individu, però sense dirigir-se cap a una especialització plena ja que cal formar persones amb capacitats interdependents i adaptables a entorns canviants.

Finalment, en el camp de les institucions i centrant-ho en Catalunya, s’ha exposat com podria afectar el fet d’esdevenir un nou Estat; positiva o negativament, dependria de com aprofitéssim l’oportunitat.

Tot seguit, podeu veure el vídeo de la conferència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: