“Economia i ètica: la solució a la crisi?”

El dimecres 30 d’abril va tenir lloc a la Universitat Pompeu Fabra “Economia i ètica: la solució a la crisi?” organitzat per l’associació d’estudiants Thomas More, una jove associació que té com a base la llibertat i la dignitat de la persona humana i pretén promoure entre els joves valors en l’àmbit de la cultura i la solidaritat.

L’acte va comptar amb la presència del nostre degà el dr. Vicente Ortún i els dos ponents: Benito Arruñada, Catedràtic d’Organització d’Empreses de la UPF, i Antonio Argandoña, Catedràtic de Responsabilitat Social de l’Empresa de l’IESE.

BmdjsyqCMAEFmfa

“Espanya és el país on els ciutadans més critiquen als seus polítics, però són els que menys s’informen sobre política. Podríem dir que som els pitjors ciutadans” B. Arruñada

El dr. Arruñada, focalitzant-se en el rol de les institucions, va ser molt crític amb la intel·lectualitat espanyola majoritària, acusant-la d’errar en el diagnòstic; no existeixen les solucions màgiques i els nostres polítics no són res més que el reflex de la societat. No cal, doncs, canviar el sistema de transmissió de preferències, sinó educar aquestes preferències “que el ciutadà sàpiga el que realment vol, i així ser més lliure”.

“És una crisi ètica? És clar que sí! (…) Totes les misèries humanes han sortit en aquesta crisi” A. Argandoña

Segons el dr. Argandoña, la falta d’objectiu col·lectiu i l’individualisme ha estat un factor clau en l’actual conjuntura econòmica. És, per tant, aquest individualisme i manca de responsabilitat que fa que els individus deleguin a l’Estat tot i més. D’altra banda, el dr. Argandoña també va fer autocrítica a tots els economistes que no tenim una visió prou àmplia per tractar els problemes en que ens enfrontem, des d’una perspectiva més sociològica o psicològica, disciplines que sovint sembla que treballen paral·lelament però que ell augura que l’economia farà (i està fent) un tomb en aquesta direcció: els economistes no hem d’oblidar que l’economia és una ciència social.

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: