Inscripcions obertes per la Lliga Interna de Debat de la UPF

Aquest gener tindrà lloc la segona edició de la Lliga Interna de Debat UPF, la qual es durà a terme a les instal·lacions de la nostra facultat, al Campus de la Ciutadella. Les inscripcions ja estan obertes, fins el 10 de gener hi podeu accedir a través d’aquest enllaç. La lliga interna és una competició de debat que pretén fomentar el debat, el diàleg i la oratòria, quelcom que és cada vegada més necessari i valorat a tots els àmbits professionals.

Però, per què és important parlar bé? 

El fet de tenir una bona idea, o un munt d’arguments sòlids i ben estructurats si bé és necessari, no és mai suficient. Cal saber comunicar bé per convèncer. I de l’art de parlar bé, de transmetre el missatge adequat en el moment exacte, se’n diu oratòria. El Yes we can d’Obama, el I have a dream de Martin Luther King o el Nothing is impossible until it is done de Mandela, ens demostren la importància de saber mesurar les paraules. Aquests tres personatges són un exemple de persones amb grans idees i projectes, però que a més han tingut la capacitat de comunicar-los amb un estil propi, de manera carismàtica i seguretat en ells mateixos, aconseguint que els seus discursos potents i emotius tinguin un gran impacte sobre nombrosos col·lectius de persones.

Però saber parlar bé no només és necessari pels polítics o grans líders, sinó que és una eina que tots podem desenvolupar per tal de fer-la servir en el nostre dia a dia, a les situacions més quotidianes a les quals ens serà necessari seduir verbalment als nostres interlocutors per tal que adoptin una posició més favorable a la nostra o empatitzin més amb nosaltres. La llista d’exemples és ben llarga: a entrevistes de feina, a reunions de treball, a l’hora de defensar la feina feta davant els companys d’oficina, a exposicions a classe, diàlegs amb professors i amics o inclús a l’entorn més íntim i personal, a l’hora d’argumentar qualsevol mena de decisió.

L’oratòria és útil i afegeix valor afegit a qualsevol mena de discplina o professió, des d’economistes i empresaris fins a politòlegs, periodistes, advocats, jutges, publicistes, científics, investigadors, etc.

El bon orador, va dir Ciceró, ha de tenir l’agudesa dels dialèctics, els conceptes dels filòsofs, el llenguatge quasi dels poetes, la memòria dels juristes i la gesticulació dels millors actors. Però el cert és que no hi ha una recepta màgica, cada orador té el seu estil propi, la naturalitat és un tret fonamental i tothom té bones qualitats susceptibles de ser potenciades.

Però el món dels debats no només es basa en el parlar bé o en les tècniques i habilitats comunicatives, sinó que una part indissociable d’un bon debat i d’un bon orador és el contingut del seu discurs; el fons. Així doncs, es tracta d’aprendre i saber pensar, d’investigar per tal d’adquirir coneixements suficients sobre el tema que ens permetin afrontar el debat amb garanties, de reflexionar sobre qüestions d’actualitat, de desenvolupar argumentaris sòlids difícils de refutar, de saber respondre preguntes de manera raonada i coherent, de saber improvitzar, de treballar en equip i de prioritzar l’educació i el respecte envers als altres.

La lliga interna UPF t’espera!

Per tant, la lliga interna de debat UPF és una oportunitat magnífica per a tots aquells a qui els hi agradi discutir sobre els temes d’actualitat, que tinguin ganes d’aprendre algunes tècniques d’oratòria que els hi permetin poder ser més persuasius i convincents, i que en definitiva vulguin passar-ho bé en el marc d’una activitat universitària diferent, divertida i molt útil.

Equip "Docta Ignorantia", guanyador de la darrera edició, amb el llavors rector Josep Joan Moreso i la vicerectora d'Estudiants Emma Rodero

Equip “Docta Ignorantia”, guanyador de la darrera edició, amb el llavors rector Josep Joan Moreso i la vicerectora d’Estudiants Emma Rodero

Aquesta serà la segona edició de la lliga interna de la UPF, després d’una primera edició molt exitos; tant per la nombrosa capacitat de convocatòria que va demostrar com per com es vàren desenvolupar les jornades de formació i posteriors debats entre els estudiants. L’equip “Docta Ignorantia” va ser el guanyador en un debat final que va tractar sobre si la democràcia representativa està o no obsoleta. Podeu trobar més informació de la darrera edició en següent enllaç, clicant aquí.

La lliga interna es desenvoluparà  durant els dies 20, 22 i 23 de gener i la inscripció també inclou dues jornades de formació abans de començar la competició, que es duran a terme el 14 i el 15 de gener per la tarda.

Aquest any, la lliga interna també servirà com a procés de selecció de l’equip que representarà a la UPF a la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives.

A continuació us deixem un vídeo d’un breu fragment d’un dels debats de la passada edició, entre els equips Eureka i Docta Ignorantia, per tal que pugueu tenir una mostra de com es duen a terme els debats a la lliga interna.

Dit això, a què esperes per  inscriure’t-hi? Fés-ho aquí!

Anuncis

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: