Matthew O. Jackson inaugura el curs acadèmic de la facultat d’econòmiques

ImatgeAquest dimecres 16 de novembre ha tingut lloc a l’ Auditori del Campus de Ciutadella (UPF) la Lliçó Inaugural que ha donat el tret de sortida al curs acadèmic de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. L’ acte ha estat presidit del degà de la facultat, Vicente Ortún, presentat pel professor Humberto Llevador i patrocinat per la farmacèutica Esteve. Aquest any la lliçó ha anat a càrrec de l’ investigador i professor de la Universitat de Stanford, Matthew O. Jackson, de gran renom mundial.

El degà de la facultat, aprofitant el nombrós públic assistent a l’acte, ha donat  la benvinguda als estudiants de primer curs i ha felicitat als professors, estudiants i personal de la Universitat que any rere any fan possible que la Pompeu Fabra es situï en 1a posició en el ranking de les universitats espanyoles i  9a d’ Europa

Un cop fetes les corresponents presentacions Matthew O. Jackson, considerat un dels grans teòrics de les Xarxes Socials i Econòmiques i especialista en  el plantejament econòmic de la Teoria del Joc, ha iniciat la xerrada que portava per títol “Social Networking and Economic Behaviour” . L’objectiu era explicar com funciona i té lloc la relació entre persones i agents, demostrar l’impacte que té internet en les interaccions i com això afecta l’economia, per exemple en el cas del marketing.

Segons Jackson per descriure la Network Structure d’una societat i descubrir els seus efectes econòmics hi ha 3 elements que s’ han de tenir en compte:

  • Connectivity/ density ”: Depenen de la denistat d’una xarxa (relacions interpersonals)  la informació circularà més o menys ràpid i per tan la velocitat a la que s’expandirà, per exemple un missatge, variarà. No obstant quan això ho traslladem a l’economia els resultats d’una major connectivitat no són sempre bons. Cal doncs trobar un punt mig.
  • Segregation patterns”: Observa com es divideix una societat. És a dir,  en una comunitat on els grups són molt  iferenciats i aquests no tenen relació entre si es produiran diferents opinions, comportaments…Aquest fet dóna lloc, seguint els plantejaments dels sociòlegs Lazersfeld i Merton, al que es coneix com Homophily (tendència a relacionar-nos amb la gent més semblant a nosaltres en gust, hobbys…). Segons el ponen,  el principal problema és que si aquests grups no es relacionen desenvolupen diferents comportaments, creences…Si passem aquest fet a una situació de la vida rea podem veure com el tipus d’ amics que tenim determina el tipus d’accions, d’informació que rebem, els llocs on sortim, etc.
  • Local patterns”: És refereix a la importància de saber triar el node, la persona, adequat per difondre per exemple un nou producte entre el major número de persones. El node de major centralitat dins la xarxa de relacions socials, no només en quantitat sinó també millor comunicat, és qui millor difondrà el missatge (Viral Marketing).

Finalment Matthew O. Jackson ha defensat la idea què en el futur estarem més connectats i que amb l’aparició de les xarxes com Facebook i Twitter ens serà més fàcil trobar gent similar el que portarà segurament a una societat cada vegada més segregada, malgrat estar més connectada.

Imatge

Anuncis

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: