David Cutler ha impartit la lliçó inaugural parlant del sistema sanitari

Image

Aquest dimecres ha tingut lloc a l’Auditori del Campus de la Ciutadella la lliçó inaugural de la Facultat d’Economia. L’encarregat d’impartir-la ha estat David Cutler, economista de la Salut i professor a la Harvard Kennedy School, a més d’assessor dels presidents demòcrates Bill Clinton i Barack Obama.

Presentat prèviament per el degà de la Facultat, Cutler ha ofert una dinàmica presentació titulada ‘La recerca continua del sistema de salut ideal’, en la qual s’ha comparat, per sobre d’altres aspectes, els sistemes europeus amb el sistema sanitari d’EUA. La presentació ha estat molt interactiva, ja que el professor ha demanat en tot moment la participació d’un Auditori que estava ple per escoltar la lliçó inaugural d’aquest nou curs.

El cost de la Sanitat ha estat un dels temes centrals de l’exposició de l’assessor de l’actual president nord-americà. Aquest cost, molt important per la societat en l’actual context econòmic, es el principal problema del sistema sanitari pels ciutadans d’Estats Units, mentre que per els ciutadans espanyols les principals preocupacions tenen a veure amb els diferents temps d’espera. Aquest tema ha estat un dels protagonistes també en el torn de preguntes, ja que alguns alumnes han preguntat a David Cutler per qüestions com la sostenibilitat del sistema sanitari o el copagament.

El que ha quedat clar durant la conferència és la postura del professor envers el sistema sanitari d’EUA enfocat cap a la liberalització i el mercat. Cutler ha mostrat amb diferents diapositives com funciona el sistema al seu país i s’ha mostrat especialment crític respecte a que “un dels costos més importants del sistema sanitari americà està en les despeses administratives”.  Així, davant una pregunta d’un alumne de màster, ha deixat clar que es partidari de la reforma sanitària per la que va apostar el president Obama. Tot i que, per ell, aquesta reforma no acaba amb un dels problemes més simples però més difícils de posar fi en la recerca d’un sistema sanitari eficient: la informació imperfecta, tant entre client i assegurança com entre pacient i metge.

La lliçó d’aquest curs no ha desapassionat en absolut i l’economista de la salut amb més impacte al món ha parlat clar, a fet partícips a tots els alumnes i professors que es trobaven a l’Auditori i ha mostrat amb dades i gràfics algunes de les claus per les que passa l’evolució dels diferents sistemes sanitaris en els pròxims deu anys.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: