S’ha fet oficial el guanyador del Premi d’Economia se Secundària

Fa pocs dies que podem trobar ja a la web de la Facultat l’acta del jurat dels Premis d’Economia per a estudiants de Secundària. La guanyadora final ha estat Marina Ratera, de l’Escola Cervetó, que va presentar un anàlisi sobre els diferents models de previsió del comportament borsari. Tal i com s’explica a l’acta, aquest treball perseguía fer una comparació entre diferents models de previsió del comportament de la Borsa. El més valorat del treball és que “presenta un tema concret i perfectament focalitzat”, segons argumenten els membres del jurat, format per Xavier Casalmiglia, Joan Miralles i Gert Cornelissen.

Marina ha guanyat aquest premi amb un treball que analitza els principals criteris d’inversió, comparant-los amb el comportament dels principals valors de la Borsa espanyola. Però al concurs es varen presentar 40 treballs candidants, dels quals, a més del guanyador (el treball de Marina Ratera), va haver-hi tres finalistes més. Àngel Daban presentava potser el treball més atrevit al “questionar el capitalisme”, en un anàlisi del model econòmic actual per mitjà de quatre economistes catalans reconeguts. Marta Llop va presentar al concurs un treball que ara està de moda amb els nous Pressupostos de l’Estat: “És productiva la inversió en ensenyament? La fugida de cervells”. Per últim, Verònica Sánchez va presentar el que potser era l’estudi més tècnic, amb un anàlisi del IPC durant els darrers anys.

En tot cas, una bona feina per part de tots aquests alumnes de secundaria, interessats en l’Economía, i que han presentat un grapat de treballs que de ben segur tenen contingut força interessant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: