Un estudiant de la UPF i un altre de la UPC creen una aplicació per no dormir-se al tren

Vicens Rios, estudiant de Grau d’Economia de la UPF, i Albert Anguela, estudiant d’enginyeria de telecomunicacions de la UPC, han creat una aplicació per als smartphones amb Android per a no dormir-se al tren. En concret, és tracta d’una aplicació que fa sonar una alarma quan s’està a punt d’arribar a l’estació de Rodalies desitjada per a que l’usuari es desperti si s’ha adormit. És una aplicació ben senzilla: al obrir-la, l’usuari selecciona quina serà la seva estació de destinació i quan el tren està entre 50 i 100 metres a prop d’ella, l’aplicació fa sonar l’alarma per a que l’usuari estigui alerta.

Els dos joves creadors van fer un blog per a que tothom poguès informar-se sobre les novetats de l’aplicació i poder descarregarla. Com ells han reconegut al Diari ARA, no descarten ampliar la disponibilitat de l’aplicació per a que es pugui descarregar més enllà dels dispositius Android. En un principi, aquesta aplicació nomès funciona amb les estacions de la línia R2Sud de Rodalies de Catalunya, però ja estàn treballant en ampliar les posibilitats a totes les estacions de la xarxa catalana.

L’aplicació, que reb el nom de NotDor, està creada per aquests dos joves, ambdós vilanovins, que tractaràn en el futur de donar-li més qualitat amb els horaris i incidències de Rodalies, així com han manifestat que desitjan la col·laboració de RENFE i ADIF per facilitar la tasca. En tot cas, és una bona iniciativa nascuda d’uns estudiants de graus i que demostren l’emprenedoria del jovent de la comunitat universitaria.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: