Un diàleg amb Kenneth Arrow, premi Nobel d’Economia

El passat dia 23 va tindre lloc a la Sala Tàpies del Campus de la Ciutadella  una xerrada amb Kenneth Arrow, premi Nobel d’Economia l’any 1972. El diàleg va estar centrat en l’excel·lència universitaria. Arrow va conversar amb Ramón Marimón, catedràtic de Teoria Económica de la UPF i president de la Barcelona GSE. En el decurs del seu diàleg han esdevingut temes com la igualtat d’oportunitats per accedir a la universitat o la competència entre universitats. Entre els dos han establert clares diferències entre els models europeu i nord-americà.

El rector de la UPF, Joan Moreso, i Núria Basi, presidenta del Consell Social, han assistit al acte organitzat, precisament, pel Consell Social de la Universitat. Degans, directors i membres de la Facultat d’Economia també han volgut estar presents en aquest acte i han participat tant de la benvinguda (a càrrec del rector Joan Moreso) com del diàleg i el debat posterior a la xerrada entre Marimón i Arrow.

Kenneth Arrow, que es professor a la Universitat de Stanford, es troba a Barcelona per pendre part en una trobada del Consell Cientific de la Barcelona GSE. Precisament, el dia anterior a la xerrada a la UPF ja havia participat en un acte d’aquesta organització. Cal recordar que Arrow ja va visitar la UPF fa més de 20 anys. En aquella ocasió ho va fer per obrir la primera lliçó del curs 1990-1991 de la Facultat d’Economia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: