Jordi Galí i Núria López-Bigas, Premis Nacionals de Recerca 2011

Dos professors de la Universitat Pompeu Fabra van obtindre la setmana pasada guardons als Premis Nacionals de Recerca 2011. Es tracta de Jordi Galí, director del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i catedràtic de la UPF, i de Núria López – Bigas, professora d’investigació ICREA del CEXS – UPF.

A Jordi Galí li van guardonar amb el premi principal, el Premi Nacional de

Recerca. Aquest professor és una de les autoritats més reconegudes en l’estudi dels mercats laborals, com destaca la pròpia Universitat. Recentment se’l va poder veure en una debat del UPFMón juntament amb Fernando Guirao i Josep Borrell. A més, en el seu currículum destaca ser assesor del Banc Central Europeu i de la Reserva Federal

Per la seva banda, Núria López – Bigas va ser guardonada amb el Premi Nacional al Talent Jove. Aquesta investigadora de la UPF és doctora en Biologia i treballà al European Bioinformatics Center de Cambridge (Anglaterra).

En aquesta edició, a més, han estat guardonats Pere Mir, director de la Fundació Cellex i el IBM i Barcelona Supercomputing. La gala va tindre lloc al Teatre Nacional de Catalunya el dia 7 d’aquest mes. Amb aquest tipus d’actes, la Generalitat vol premiar i destacar el treball dels científics i els investigadors del país. En aquest sentit, el President Artur Mas va afirmar que “aviat Catalunya serà el laboratori del sud d’Europa”.

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: