UPFeina, una oportunitat per a joves i empreses

UPFeina, la fira d’ocupació de la UPF, va obrir per setè any consecutiu les seves portes amb la voluntat de ser un punt de trobada entre empreses, institucions i futurs titulats de la Universitat. La Fira, que va comptar amb una gran afluència d’estudiants al llarg de tota la jornada, va mantenir, tot i la crisi, el nombre d’expositors respecte a l’any passat: un total de 54, que es van reunir a la Universitat per tal de donar-se a conèixer i incorporar nous graduats a les seves files.

Foto: Maria Roig

UPFeina va tenir lloc ahir, 16 de novembre, entre les 10.00 i les 18.00 hores, a la sala d’exposicions, vestíbul i pati de l’edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella, organitzada per l’Oficina d’Inserció Laboral (OIL) de la Universitat, i amb la col·laboració del Consell Social de la UPF i el patrocini de Banco Santander, Cuatrecasas, PricewaterhouseCooper i La Vanguardia.

Durant el matí, els vicerectors de la UPF  Josep Ferrer (Relacions Internacionals) i Daniel Serra (Economia, Recursos d’Informació i Relacions Institucionals) van fer un recorregut pels diferents estands.

Nous expositors i tota la oferta formativa del Grup UPFFoto: Maria Roig

La fira, que en l’actual context econòmic de recessió representa una molt bona oportunitat pels estudiants de la UPF per trobar la primera feina qualificada, ha comptat enguany amb la presència de noves companyies, com són Wolkswagen-Audi España, S.A., laboratoris Hartmann, Affinity Petcare, i Kraft Foods, al costat de les entitats ja habituals.

En aquesta edició, UPFeina va cedir l’estand solidari a Enginyeria sense Fronteres, una associació de cooperació per al desenvolupament multidisciplinari formada per professionals, docents i estudiants, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions del Sud, respectant sempre les característiques culturals i tècniques.

Entre els expositors, van estar presents representats d’àmbits tan diversos com ara entitats financeres, companyies asseguradores, assessories fiscals i jurídiques, consultories, bufets d’advocats, o empreses dels sectors del tèxtil, productes estètics i de la llar, alimentació, esports, automòbil o de la indústria farmacèutica, entre d’altres.

Foto: Maria Roig

D’altra banda, els estudiants que es van acostar al campus de la Ciutadella van poder trobar informació de tota la oferta formativa de cursos i estudis de grau i de postgrau de les entitats del Grup UPF següents: Universitat Pompeu Fabra, Barcelona GSE, Institut d’Educació Contínua (IDEC), Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI), Programa d’Ensenyament d’Idiomes (PEI), UPF Alumni, Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), i com a novetat d’enguany, Porta 22, el portal de Barcelona Activa.

Però tot i la gran oportunitat que suposa aquesta trobada entre empreses i joves, la situació de crisi econòmica i laboral ha fet mossa entre les aspiracions dels estudiants. Així ho reconeixen els representants de diversos estands que ja porten anys participant en aquesta iniciativa, els quals asseguren que anys enrere els alumnes s’interessaven per trobar un lloc de feina, remunerat i amb possibilitats de permanència, mentre que ara el seu màxim objectiu és trobar una entitat que els hi proporcioni unes pràctiques on poder formar-se a cost 0.

Foto: Maria Roig

“Ens conformem amb qualsevol cosa”

Aquesta és la conclusió que extreuen un grup d’estudiants del grau de Dret de la UPF que veuen com la precarietat laboral no els hi permet tenir majors aspiracions. Per altra banda, la llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Elisa, es queixa de que, tot i la seva formació, no aconsegueix l’oportunitat d’aconseguir cap feina relacionada amb la seva formació que li permeti llançar-se al món laboral i emancipar-se dels seus pares. Malauradament, aquest sentiment entre els joves estudiants és una de les novetat d’aquesta jornada UPFeina.

Ponències, col·loquis i presentacions corporatives

Foto: Maria RoigParal·lelament a la fira, es van programar diverses activitats complementàries, com ara la ponència “Vols treballar a l’estranger?”, a càrrec de professionals del Servei d’Ocupació de Catalunya; presentacions corporatives o un col·loqui sobre consultoria. Va destacar la presentació d’ACC10, del directori en línia de professionals especialitzats amb experiència internacional, a càrrec de Montse Mont, cap de la Unitat de Talent per a la Internacionalització.

Foto: Maria Roig

Text i fotografies: Maria Roig

Anuncis

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: